top of page

Luento kuvien arvostelusta kiinnosti


Sirpa Virtasen luento kuvien arvostelusta keräsi paikalle 35 jäsentä. Aihe tuntui kiinnostavan. Sirpan näyttämät kuvat herättivät paljon keskustelua ja saivat meidät miettimään mistä aineksista hyvä kuva on tehty. Kuvaaja toivoo jotakin muutakin palautetta, kuin vain että "hyvä kuva", "ihan kiva" tai "en tykkää", "tämä kuva ei oikein uppoa minulle". Pitäisi antaa rakentavaa palautetta, joko positiivista tai negatiivistä ja kertoa miksi on niin kuin sanot.

Usein hyvä kuva syntyy, kun sitä tehdessä miettii luovasti miksi otan sen, eikä niinkään vain teknisesti, miten sen otan. Sirpa kertoi, että kuva toki pitää olla teknisesti, sisällöllisesti ja sommittelun kannalta kunnossa menestyäkseen. Mutta mitä sitten kun sinulla on monta vastaavat ominaisuudet täyttävää huippu kuvaa katsottavana? Silloin saatatkin erottua muista kuvassa olevalla virheellä, säröllä tai vialla.


18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page