top of page

Näyttelytoiminta

Järjestämme valokuvanäyttelyitä mm. kahviloihin, kirjastoihin ja ikäihmisten palvelutaloihin. Näyttelytoiminnan tavoitteena on paitsi ilahduttaa katsojaa myös tarjota jäsenille paikka kuvien laittamiseksi esille sekä uusien jäsenten hankkiminen.
 

Valokuvausseuran näyttelytoiminnasta vastaa Heli Markkola-Myrskylä  noisy.lux@gmail.com 

Suomen Kameraseurojen Liitto ja kansainväliset tahot järjestävät valokuvanäyttelyitä, johon jäsenet osallistuvat. Seuran FIAP-ryhmän kuvaajilla on tavoitteena kansainvälinen valokuvaajan arvonimi. Simo Järvisen koordinoima ryhmä tekee yhteispostituksia kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin sekä pohtivat esimerkiksi millaiset kuvat niissä pärjäävät. 

Valokuvausseuran Näyttelykuvaajat -ryhmää vetää Simo Järvinen
simo.jarvinen(at)valokuvausseura.fi

Jäsenet voivat ilmoittautua ryhmään mukaan, mikäli ovat kiinnostuneita osallistumaan valokuvanäyttelyihin tai haluavat tietoa miten kannattaa lähteä mukaan. Näyttelykuvaajat kokoontuvat kerran kuukaudessa yleensä Teamsin välityksellä.

Herätä kuva eloon

 

Nykyään kuvia katsellaan pääsääntöisesti erilaatuisilta tietokoneen ja mobiililaitteiden näytöiltä. Haluamme osoittaa kuinka "kuva herää eloon", kun se tulostetaan paperille tai vedostetaan pimiössä. Somekuviin verrattuna, nykyaikaisen kameran tuottamat pikselit, värit sekä dynamiikka saadaan täysimääräisesti käyttöön tulostetussa kuvassa.

 

Onko tämä sukupolvi se, jolta ei jää juurikaan kuvia jälkipolvillemme? Paperikuva säilyy paremmin.

TULE – VALOKUVANÄYTTELYYN

TPF-2022_juliste_Some.jpg

Tampere Photo Festival 2022

Näyttelyt | Koulutukset | Työpajat

Kolmannen kerran järjestettävä Tampere Photo Festival laajenee tänä vuonna Lielahden kartanolta Finlaysonin alueelle Tampereen keskustaan. Tampere Photo Festival on filmi- ja digikuvauksesta kiinnostuneiden tapahtuma. Tarjolla on valokuvauksen ammattilaisten vetämiä koulutuksia, työpajoja ja luentoja. Henkilökuvan lisäksi teemoina ovat isoformaattikuvaus ja märkälevytekniikka nykyaikaista ja värikästä digikuvaa unohtamatta. Tapahtuman päätukijat ovat Finnfoto ry ja Tampereen kaupunki. Näyttelyt ovat avoinna Lielahden kartanon ja Finlaysonin alueen aukioloaikojen mukaan.
Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta joihinkin koulutuksiin saattaa olla pieni osallistumismaksu

www.photofestival.fi

Perinteisellä menetelmällä pimiössä vedostettuja mustavalkokuvia Lielahden kirjastossa.

 

Näyttelyssä on esillä Valokuvausseuran mustavalkovedostuksen kurssin filmille kuvaamia vedoksia. Kuvat ovat nähtävänä 12.12.2022 - 5.1.2023. kirjaston aulassa kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan.

Kurssilaiset ovat kevään aikana järjestetyillä kahdella eri kurssilla itse kuvanneet ja vedostaneet kuvat valoherkälle paperille pimiön hämärässä

 

Mikäli filmikuvaus ja pimiötyöskentely kiinnostaa, järjestämme seuraavan kurssin syksyn 2022 aikana.
Lisätietoja:
www.valokuvausseura.fi/valokuvauskurssit

A-somemainos1080px_Laikku.jpg

Pirkanmaan kameraseurojen yhteisnäyttely


Tampereen Valokuvausseura ry järjestää Pirkanmaan kameraseurojen yhteisnäyttelyn Kulttuuritalo Laikun Galleriassa. Näyttelyssä nähdään harrastajakuvaajien ottamia valokuvia.

”Valokuva herää henkiin, kun se tulostetaan paperille.” 
 

Tämä teema on keskeinen Laikun näyttelyssä, jossa esillä on kameraseurojen harrastajakuvaajien ottamia valokuvia. Galleriassa on mahdollista nähdä, kuinka tulostetussa valokuvassa kaikki nykyaikaisen digitaalikameran huippuominaisuudet ja kuvanlaatu tulevat esiin. Sosiaalisen median pienissä kuvissa ja loputtomassa kuvavirrassa näitä piirteitä ei pysty näkemään. 

Näyttelyssä yhdeksän Pirkanmaan kameraseuraa esittäytyvät jäsentensä ottamien valokuvien kautta. Kuvien aiheina ovat ihmiset, luonto ja esineet. Filmikuvausta ja siitä edeltävää aikaa edustavat pimiössä tai vieläkin vanhemmillakin tekniikoilla tehdyt kuvat. Lisäksi esillä ovat Suomen Kameraseurojen Liiton Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot. Eminenssi -arvonimen taustalla on vuosien työ valokuvausharrastuksen parissa.

Kameraseurat tarjoavat paikkakuntiensa asukkaille matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuden. Pienellä jäsenmaksulla yksilölaji muuttuu mukavaksi sosiaaliseksi harrastukseksi. Ikärajoja tai muitakaan vaatimuksia ei ole. 

Tampereen Valokuvausseura ry:n tarkoituksena on kehittää jäsentensä osaamista ja saattaa yhteen tamperelaiset valokuvauksen harrastajat.

Näyttely on saanut Finnfoto ry:n myöntämän apurahan.

www.valokuvausseura.fi
www.sksl.fi/jasenseurat
www.laikku.fi

Fantasia ja FineArt valokuvia

Finlaysonin Mediakäytävällä

FineArt.png
TPF2021 juliste_valkoinen.jpg

Järjestyksessään toinen Tampere Photo Festival syksyllä 2021 Lielahden kartanossa. Puhujina mm. Meeri Koutaniemi ja kouluttajina mm. Tiina Puputti, Olli Jaakkola ja Jalo Porkkala. tapahtuman sivusto www.photofestival.fi

Steampunk Insta.png

Valokuvausseura osallistui Tampereen Stempunk Festivaaleille järjestämällä aiheen kuviin perustuvan näyttelyn Finlaysonin mediakaäytävällä.

DCF_poster 2 kopio.jpg
Näyttökuva 2020-10-12 kello 11.15.33.png

Special award: The Best Music Picture

Tampereen Valokuvausseura arvostelee Salon Tampereen kuvat
Kuvat ovat nähtävillä Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla 17.12.2020 alkaen. Tämäkin näyttely suljettiin koronan vuoksi.

PF-logo_1080px.png
Valokuvausseura jatkaa syksyllä 2020 ansiokkaan Tampere Camera Fairin vanavedessä järjestämällä syksyllä
Tampere Photo Festival -tapahtuman Lielahden kartanolla.

PERINTEISTEN MUSTAVALKOKUVIEN NÄYTTELY 

16.11. - 5.12.2020, Lielahden kirjasto

Perinteisiä mustavalokuvia Lielahden kirjastossa

Filmille kuvattuja ja perinteisin pimiömenetelmin tehtyjen vedosten näyttely Lielahden kirjaston aulassa. Kevään mustavalkovedostamiskurssille osallistuneet ovat itse kuvanneet ja vedostaneet kuvat negatiiveista valoherkälle paperille pimiön hämärässä.

 

Mikäli olet kiinnostunut filmikuvauksesta ja pimiötyöskentelystä katso lisätietoja

 

Lielahden kirjasto

Teivaankatu 1, (Lielahtikeskus, ylin kerros)

Arkisin 8-20

Lauantaisin 9-16

 

Kuva: Jari Ahola, Malli: Kristina Perälä

Juliste_TVS-Laikku_lores1000px.jpg

2020 Tampereen Valokuvausseura täytti 60 vuotta, ja järjesti juhlan kunniaksi SKsL:n vuosinäyttelyn.

Näyttely avattiin Kulttuuritalo Laikussa 7.3.2020, mutta suljettiin jo reilun viikon päästä korona-epidemian vuoksi. 14.3. olleet avajaiset Tampereen Raatihuoneella peruttiin edellisenä päivänä kaupungin toimesta. Hotelli Tammerin ilalliselle ja juhlallisuuksiin oli ilmoittautunut 200 henkeä ja sekin jouduttiin perumaan.

SUOMI 100 - YHDESSÄ TEHTY

20.11.-27.12.2017, Pääkirjasto Metso

Suomalaisia on joka junaan
 

Suomi 100 - yhdessä tehty - valokuvanäyttely esittää kaikkea sitä, mistä kansa on Suomen tehnyt, mutta myös nykyhetkeä ja tulevaa. Mitä on olla suomalainen pian satavuotiaassa Suomessa? Mistä meidät tunnistaa, mistä olemme ylpeitä – ja mihin olemme menossa?
 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.
 

Tampereen Valokuvausseura ry järjestää valokuvanäyttelyn yhteistyössä pääkirjasto Metson kanssa, joka samalla juhlii peruskorjauksen valmistumista. Näyttely on osa Suomi 100 Tampere juhlavuotta. Valokuvien lisäksi Kamerataivas tuo nähtäväksemme vanhaa kamerakalustoa. Näemme miten Suomea kuvattiin 100-vuotta sitten.

TVS oli SKsL:n kevään 2017 vuosinäyttelyn paras kameraseura.

TVS oli mukana Supermessujen OutdoorErä -osastolla Pirkkahallissa keväällä 2017. Esillä oli erityisesti luontokuvaukseen keskittyneiden jäsentemme kuvia.

Tampereen valokuvausseuran ja Lempäälän seurakunnan yhdessä tuottama valokuvanäyttely Armon polut - pyhiinvaellus arjessa pidettiin Ideaparkin Ideakappelissa 28.8. - 30.92016.

Valokuvausseuran pimiökursilaiset toetuttavat joka vuosi aidoista mustavalkovedoksilla toteutetun näyttelyn Lielahden kirjastossa.

bottom of page