Näyttelytoiminta

Järjestämme valokuvanäyttelyitä mm. kahviloihin, kirjastoihin ja ikäihmisten palvelutaloihin. Näyttelytoiminnan tavoitteena on paitsi ilahduttaa katsojaa myös tarjota jäsenille paikka kuvien laittamiseksi esille sekä uusien jäsenten hankkiminen.

Suomen Kameraseurojen Liitto ja kansainväliset tahot järjestävät valokuvanäyttelyitä, johon jäsenet osallistuvat. Seuran FIAP-ryhmän kuvaajilla on tavoitteena kansainvälinen valokuvaajan arvonimi. Pertti Ylisen koordinoima ryhmä tekee yhteispostituksia kansainvälisiin näyttelyihin ja pohtivat esimerkiksi millaiset kuvat niissä pärjäävät. 

Herätä kuva eloon

 

Nykyään kuvia katsellaan pääasiassa tietokoneen ja mobiililaitteen näytöltä. Haluamme osoittaa kuinka "kuva herää eloon", kun se tulostetaan paperille tai vedostetaan. Nykyaikaisen kameran tuottamat pikselit sekä dynamiikka voidaan hyödyntää vain tulostetussa kuvassa.

 

Onko tämä sukupolvi se, jolta ei jää juurikaan kuvia jälkipolvillemme? Vedostettu ja tulostettu kuva säilyy paremmin. 

SEURAN NÄYTTELYITÄ

TPF2021 juliste_valkoinen.jpg

Järjestyksessään toinen Tampere Photo Festival syksyllä 2021 Lielahden kartanossa. Puhujina mm. Meeri Koutaniemi ja kouluttajina mm. Tiina Puputti, Olli Jaakkola ja Jalo Porkkala. tapahtuman sivusto www.photofestival.fi

Steampunk Insta.png

Tampereen Stempunk Festivaaleille järjestämällä aiheen kuviin perustuvan näyttelyn Finlaysonin mediakaäytävällä.

DCF_poster 2 kopio.jpg
Näyttökuva 2020-10-12 kello 11.15.33.png

Special award: The Best Music Picture

Tampereen Valokuvausseura arvostelee Salon Tampereen kuvat
Kuvat ovat nähtävillä Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla 17.12.2020 alkaen. Tämäkin näyttely suljettiin koronan vuoksi.

Valokuvausseura jatkaa syksyllä 2020 ansiokkaan Tampere Camera Fairin vanavedessä järjestämällä syksyllä
Tampere Photo Festival -tapahtuman Lielahden kartanolla.

PERINTEISTEN MUSTAVALKOKUVIEN NÄYTTELY 

16.11. - 5.12.2020, Lielahden kirjasto

Perinteisiä mustavalokuvia Lielahden kirjastossa

Filmille kuvattuja ja perinteisin pimiömenetelmin tehtyjen vedosten näyttely Lielahden kirjaston aulassa. Kevään mustavalkovedostamiskurssille osallistuneet ovat itse kuvanneet ja vedostaneet kuvat negatiiveista valoherkälle paperille pimiön hämärässä.

 

Mikäli olet kiinnostunut filmikuvauksesta ja pimiötyöskentelystä katso lisätietoja

 

Lielahden kirjasto

Teivaankatu 1, (Lielahtikeskus, ylin kerros)

Arkisin 8-20

Lauantaisin 9-16

 

Kuva: Jari Ahola, Malli: Kristina Perälä

Juliste_TVS-Laikku_lores1000px.jpg

2020 Tampereen Valokuvausseura täytti 60 vuotta, ja järjesti juhlan kunniaksi SKsL:n vuosinäyttelyn.

Näyttely avattiin Kulttuuritalo Laikussa 7.3.2020, mutta suljettiin jo reilun viikon päästä korona-epidemian vuoksi. 14.3. olleet avajaiset Tampereen Raatihuoneella peruttiin edellisenä päivänä kaupungin toimesta. Hotelli Tammerin ilalliselle ja juhlallisuuksiin oli ilmoittautunut 200 henkeä ja sekin jouduttiin perumaan.

SUOMI 100 - YHDESSÄ TEHTY

20.11.-27.12.2017, Pääkirjasto Metso

Suomalaisia on joka junaan
 

Suomi 100 - yhdessä tehty - valokuvanäyttely esittää kaikkea sitä, mistä kansa on Suomen tehnyt, mutta myös nykyhetkeä ja tulevaa. Mitä on olla suomalainen pian satavuotiaassa Suomessa? Mistä meidät tunnistaa, mistä olemme ylpeitä – ja mihin olemme menossa?
 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.
 

Tampereen Valokuvausseura ry järjestää valokuvanäyttelyn yhteistyössä pääkirjasto Metson kanssa, joka samalla juhlii peruskorjauksen valmistumista. Näyttely on osa Suomi 100 Tampere juhlavuotta. Valokuvien lisäksi Kamerataivas tuo nähtäväksemme vanhaa kamerakalustoa. Näemme miten Suomea kuvattiin 100-vuotta sitten.

TVS oli SKsL:n kevään 2017 vuosinäyttelyn paras kameraseura.

TVS oli mukana Supermessujen OutdoorErä -osastolla Pirkkahallissa keväällä 2017. Esillä oli erityisesti luontokuvaukseen keskittyneiden jäsentemme kuvia.

Tampereen valokuvausseuran ja Lempäälän seurakunnan yhdessä tuottama valokuvanäyttely Armon polut - pyhiinvaellus arjessa pidettiin Ideaparkin Ideakappelissa 28.8. - 30.92016.

Valokuvausseuran pimiökursilaiset toetuttavat joka vuosi aidoista mustavalkovedoksilla toteutetun näyttelyn Lielahden kirjastossa.