Näyttelytoiminta

Järjestämme valokuvanäyttelyitä mm. kahviloihin, kirjastoihin ja ikäihmisten palvelutaloihin. Näyttelytoiminnan tavoitteena on paitsi ilahduttaa katsojaa myös tarjota jäsenille paikka kuvien laittamiseksi esille sekä uusien jäsenten hankkiminen.

Suomen Kameraseurojen Liitto ja kansainväliset tahot järjestävät valokuvanäyttelyitä, johon jäsenet osallistuvat. Seuran FIAP-ryhmän kuvaajilla on tavoitteena kansainvälinen valokuvaajan arvonimi. Pertti Ylisen koordinoima ryhmä tekee yhteispostituksia kansainvälisiin näyttelyihin ja pohtivat esimerkiksi millaiset kuvat niissä pärjäävät. 

Herätä kuva eloon

 

Nykyään kuvia katsellaan pääasiassa tietokoneen ja mobiililaitteen näytöltä. Haluamme osoittaa kuinka "kuva herää eloon", kun se tulostetaan paperille tai vedostetaan. Nykyaikaisen kameran tuottamat pikselit sekä dynamiikka voidaan hyödyntää vain tulostetussa kuvassa.

 

Onko tämä sukupolvi se, jolta ei jää juurikaan kuvia jälkipolvillemme? Vedostettu ja tulostettu kuva säilyy paremmin. 

SEURAN NÄYTTELYITÄ

Valokuvausseura jatkaa syksyllä 2020 ansiokkaan Tampere Camera Fairin vanavedessä järjestämällä syksyllä Photofestival-tapahtuman Lielahden kartanolla.

PERINTEISTEN MUSTAVALKOKUVIEN NÄYTTELY 

16.11. - 5.12.2020, Lielahden kirjasto

Perinteisiä mustavalokuvia Lielahden kirjastossa

Filmille kuvattuja ja perinteisin pimiömenetelmin tehtyjen vedosten näyttely Lielahden kirjaston aulassa. Kevään mustavalkovedostamiskurssille osallistuneet ovat itse kuvanneet ja vedostaneet kuvat negatiiveista valoherkälle paperille pimiön hämärässä.

 

Mikäli olet kiinnostunut filmikuvauksesta ja pimiötyöskentelystä katso lisätietoja

 

Lielahden kirjasto

Teivaankatu 1, (Lielahtikeskus, ylin kerros)

Arkisin 8-20

Lauantaisin 9-16

 

Kuva: Jari Ahola, Malli: Kristina Perälä

TVS täyttää ensi vuonna 60 vuotta ja järjestää juhlan kunniaksi SKsL:n vuosinäyttelyn. Näyttelyinfo=>

SUOMI 100 - YHDESSÄ TEHTY

20.11.-27.12.2017, Pääkirjasto Metso

Suomalaisia on joka junaan
 

Suomi 100 - yhdessä tehty - valokuvanäyttely esittää kaikkea sitä, mistä kansa on Suomen tehnyt, mutta myös nykyhetkeä ja tulevaa. Mitä on olla suomalainen pian satavuotiaassa Suomessa? Mistä meidät tunnistaa, mistä olemme ylpeitä – ja mihin olemme menossa?
 

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen.
 

Tampereen Valokuvausseura ry järjestää valokuvanäyttelyn yhteistyössä pääkirjasto Metson kanssa, joka samalla juhlii peruskorjauksen valmistumista. Näyttely on osa Suomi 100 Tampere juhlavuotta. Valokuvien lisäksi Kamerataivas tuo nähtäväksemme vanhaa kamerakalustoa. Näemme miten Suomea kuvattiin 100-vuotta sitten.

Tampereen Valokuvaussseura juhlii 60-vuotista taivaltaan v. 2020.

Juhlavuoden kunniaksi seura järjestää SKsL:n teemanäyttelyn keväällä 2020.

AIKAISEMPIA NÄYTTELYITÄ

Vuodesta 2016 akaen

TVS oli SKsL:n kevään 2017 vuosinäyttelyn paras kameraseura.

TVS oli mukana Supermessujen OutdoorErä -osastolla Pirkkahallissa keväällä 2017. Esillä oli erityisesti luontokuvaukseen keskittyneiden jäsentemme kuvia.

Tampereen valokuvausseuran ja seurakunnan yhdessä tuottama valokuvanäyttely Armon polut - pyhiinvaellus arjessa pidettiin Ideaparkin Ideakappelissa 28.8. - 30.92016.

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia. - Kaikki oikeudet pidätetään.  All rights reserved.