Kilpailutoiminta

Seuran sisäisissä leikkimielisissä valokuvauskilpailuissa kisaillaan keväisin ja syksyisin sekä digikuvilla että vedoksilla. Kilpailun tavoitteena on seuran Vuoden kuvaaja -titteli ja palkinto. Kuvat tuomaroidaan paikalla olevien jäsenten toimesta ja arvioidaan sanallisesti seuraavana keskiviikkona. 

 

Kilpailut ovat hyvä tapa näyttää kuviaan muille ja saada niistä palautetta. Rohkeasti kaikki mukaan!

Seuran sisäisistä kuvakilpailuista vastaa Jari Ahola.

tvs(at)valokuvausseura.fi

OSALLISTUMISOHJEET

SEURAN SISÄISIIN KILPAILUIHIN

DIGIKISAN OHJEET

Lähetä kuvat sähköpostilla viimeistään kokoontumiskeskiviikkoa edeltävänä maanantaina (ellei toisin pyydetä) osoitteeseen digikilpailu (at) valokuvausseura.fi.

Kuvan tekniset vaatimukset: Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan lyhyemmän sivun on oltava 1080 pikseliä. Kuvatiedosto nimetään kuvan nimellä esimerkiksi: Haikara katolla. Kuvassa ei saa olla kuvaajan vesileimaa. Kirjoita lähettämääsi sähköpostiin oma nimesi ja kuviesi nimet teemoittain.

 

Esimerkki:

Maija Meikäläinen

1. Luontokuvat: Haikara katolla, Kaunis maisema, Luonnon armoilla

2. Muut kuvat: Tehdas mäellä, heijastuksia, lasten leikkejä

3. Henkilökuvat: Saija (studiokuva), Elisa sillalla, Vähissä vaatteissa

Juha Jokinen tarjoaa jäsenillemme edullista (n.10 € /kpl) tulostuspalvelua A3-kokoisten kuvien tulostukseen. 

Tarrat vedosten taakse: Lisää pohjaan oma nimesi ja tulosta tarra-arkille. 

VEDOSKISAN OHJEET

Lähetä vedoksiesi nimet teemoittain viimeistään edeltävänä maanantaina seuran sähköpostiin tvs(at)valokuvausseura.fi. Kerro sähköpostissa myös oma nimesi. Teemme valmiiksi vedoksien viereen tulevat laput, joista arvostelija näkee kuvan nimen. 

Tuo vedokset (printterillä tulostettu valokuva) mukanasi Hatanpään koululle kilpailukeskiviikkona. Kuvien suurin sallittu koko on 40 x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teeman numero 1 tai 2, kuvan nimi ja kuvaajan nimi esim. tarralla. Vedoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä merkintöjä. Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi. Voit osallistua kumpaankin teemaan kolmella vedoksella. 

Oman A3-printterin puuttuessa voit käyttää Juhan tulostuspalvelua, jolloin Juha tuo kuvat Hatanpäälle tulessaan. Viereisestä linkistä voit kysyä häneltä lisätietoja, paljonko tulostaminen maksaa ja miten kuvatiedostot on hyvä toimittaa hänelle. Muista kuitenkin itse lähettää kuvien nimet seuran sähköpostiin.
A4-kokoisilla kuvillakin pärjää. Pienemmän kuvan saat näyttämään paremmalta, liimamaalla sen esim. valkoiselle tai mustalle, kuvaa hieman suuremmalle taustapahville. Tyylikästä kartonkia voi ostaa esim. kirjakaupoista ja taiteilijatarvikeliikkeistä.

PISTELASKU

Kukin teema arvostellaan erikseen. Teemojen kymmenen parasta kuvaa saavat pisteitä. Ensimmäinen 10 pist. toinen 9 pist jne.

Lisäksi saa pisteen jokaisesta teemasta, johon osallistuu (max 3 pist.)

Kuvaaja saa pisteen myös SKsL:n näyttelyissä jokaisesta läpi menneestä kuvasta. Jäsenen on itse toimitettava näiden kilpailuiden pisteet tiedoksi seuran puheenjohtajalle, jotta ne tulevat huomioiduksi.

OHJEITA ARVOSTELIJALLE

Kilpailupaikalla arvostelija saa käteensä paperiliuskan, jossa on kuvien numerot ja kullekin kuvalle rastitettava pistemäärä 1 - 6. Katsele kuvat ensin rauhallisesti läpi. Digikuvat katsellaan ennen arvostelua kahteen kertaan. Pisteiden viisi ja kuusi lukumäärä määräytyy kilpailuun osallistuvien kuvien lukumäärän mukaan. Kuusi pistettä annetaan yksi jokaista 20 kilpailuun osallistuvaa kuvaa kohti ja viisi pistettä yksi jokaista kymmentä kuvaa kohti. Laita loput kuvat paremmuusjärjestykseen antamalla niille 4–1 pistettä. Käytä koko numeroskaalaa hyväksesi, eli listastasi pitää löytyä myös ykkösen ja kakkosen saaneita kuvia. Varmista, että olet antanut kaikille kuville pisteet. Omille kuville annetaan kolme pistettä.

Ei ole pakko käyttää kaikkia vitosia ja kutosia. Jotta kuville saadaan selvä paremmuusjärjestys, käytä mieluimmin pisteskaalan ääripäitä hyväksesi. Mikäli yksi kuva on mielestäsi selkeästi kuvajoukosta kutosen arvloinen, anna vain sille kuvalle kuutonen. Samalla tavalla vitosten kanssa. Mikäli hyvissä kuvissa on tasaväkisiä kuvia, etkä oikein osaa päättää, käytä useampi kutonen ja vitonen. Pisteissä 1-4 suosi pienen pään numeroita, mikäli useat kuvat ovat saman arvoisia isommin tunteita herättämättä. 

Sähköinen arvostelu:

Arvostelija kirjaa kuvien sijoitukset ensin paperiselle lomakkeelle. Heti teeman arvostelun jälkeen, arvostelija siirtää pisteensä sähköiselle lomakkeelle älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla. Mikäli sinulla ei ole omaa päätelaitetta käytettävissä, lomake luovutetaan sellaisenaan pisteiden laskijalle. Ohjeet kerrataan vielä arvostelun alkaessa.

PALKINNOT

Seura maksaa - kuvaajan niin halutessa - digi- ja vedoskilpailussa kolmen parhaiten sijoittuneen kuvaajan kuvan seuraavaan liiton vuosi- tai teemanäyttelyyn. Palkintokuva on vedos/tuloste ja molemmat teemat palkitaan erikseen. Kuvien vedostus-/tulostuspaperi, tulostaminen ja postittaminen kuuluvat palkintoon.

 

Mikäli yhdellä kuvaajalla on useampi kuva kolmen parhaan joukossa, saa hän vain yhden palkintokuvan ja näin neljänneksi tai viidenneksi sijoittunut kuva voi myös saada palkinnon. Liiton teemanäyttelyyn lähetettävän kuvan ei välttämättä tarvitse olla juuri palkinnon voittanut kuva.

Seura tukee vedoksilla osallistumista ja maksaa kaikille jäsenille kahden kuvan osallistumismaksun liiton vuosi- ja teemanäyttelyyn.

Vuoden kuvaaja saa palkinnoksi paljon hyvän kuvaajan mainetta sekä seuraavan vuoden ilmaisen jäsenyyden.

Onnea kisaan!

VUODEN KUVAAJAT 2013-2019

2019

Vuoden kuvaaja: Juha Jokinen

2018

Vuoden kuvaaja: Juha Jokinen

Kaikki kuvasivat samassa sarjassa

Vuoden kuvaaja: Juha Jokinen

Harrastajasarjan voittaja: Vesa Vainionpää

2015

Vuoden kuvaaja: Tarja Lempinen

Harrastajasarjan voittaja: Tuija Kolari

2014

Vuoden kuvaaja: Sakari Karri

Harrastajasarjan voittaja: Mikko Vares

2013

Vuoden kuvaaja: Kari Pietilä

Harrastajasarjan voittaja: Anita Herkman

2016

Vuoden kuvaaja: Simo Järvinen

Harrastajasarjan voittaja: Pertti Ylinen

2017

Tampereen Valokuvausseura ry:n Vuoden kuvaaja -kilpailun säännöt 1.1.2020 alkaen

TEEMAT JA SÄÄNNÖT

Kuvat jakautuvat kolmeen teemaan; 1. Luonto-  ja maisemakuvat, 2. Muut kuvat ja 3. Henkilökuvat (kuvassa pääosassa on henkilö). Voit lähettää kuhunkin teemaan kolme kuvaa. Kuva, joka selvästi kuuluu Luonto- ja maisemakuviin tai henkilökuviin, ei voi laittaa muut kuvat -teemaan. Maisemakuva voi olla myös kaupunkimaisema. Kilpailun valvoja voi ehdottaa kuvaajalle kuvan vaihtamista toiseen teemaan, ilmoittamalla siitä kuvaajalle. Kuvaaja voi tällöin lähettää uuden kuvan niin, että kunkin teeman kolmen kuvan määrä täyttyy.
Kuvankäsittely on sallittua. Kuvalla, joka on kerran ollut seuran sisäisessä digi- tai vedoskilpailussa ei voi osallistua uudelleen mihinkään teemaan eikä kilpailuun.

KILPAILUISSA MENESTYNEITÄ KUVIA
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia. - Kaikki oikeudet pidätetään.  All rights reserved.