top of page

Perinteistä valokuvaamista


Lielahden näyttelystä on esillä pimiössä vedostettuja mustavalkoisia kuvia. Hyvän tulostimen ja väriprofiilien hallinnan avulla digikuvaaja voi päästä samaan lopputulokseen. Monet ovat tosin sitä mieltä, ettei se edelleenkään ole mahdollista. Tule itse paikan päälle vertaamaan. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kiinnostus filmille kuvaamiseen ja sävykkäiden mustavalkokuvien vedostamiseen on kasvanut. Se näkyy myös mustavalkovedostuksen kurssillamme. "On se maaginen tunne, kun altaassa olevalle paperille ilmestyy kuva näkyviin" kuvailee kurssin vetäjä Pekka Pakula. Digikuvaamiseen verrattuna perinteisessä valokuvaamisessa on hallittava valokuvauksen perusteet erityisen hyvin. Kohde ja kuvaustilanne mietitään rauhallisesti kuntoon ennen laukaisimen painamista. Filmi valottuu, mutta vasta filmin kehittämisen ja paperille vedostamisen jälkeen voi nähdä onnistuiko kuva.

Kevään kurssilaisten kuvista koottu valokuvanäyttely Lielahden kirjastossa.


18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page