• Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia. - Kaikki oikeudet pidätetään.  All rights reserved. 

Vuosinäyttely 2020

Tampereen Valokuvausseura ry

täyttää 60 vuotta.

Juhlan kunniaksi järjestämme Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn Tampereen keskustassa Kultturitalo Laikussa 7.3.-27.3.2020.

Näyttelyyn voivat tarjota kuviaan SKsL:n jäsenet. Kuvien lähetyssaika on 1.1.-31.1.2020.

 

Näyttelyssä on esillä Suomen 100:n Kameraseuran jäsenten parhaat kuvat upeina isokokoisina vedoksina.

Näyttely on avoinna yleisölle Laikun aukioloaikoina.

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset 14.3.2020 klo 13 Tampereen  Raatihuoneella.

Iltajuhla

Hotelli Tammer klo 19:30

Tunnetta ja tekniikkaa

Luento avajaisissa. Valokuvaajat Mitja Kortepuro ja Krister Löfroth kertovat miten erottua nykyajan kuvavirrasta. Klo 16.

Näyttelyvieraalle

Näyttely on avoinna yleisölle Kulttuuritalo Laikun aukioloaikoina. Avajaiset ja illallinen ovat kutsuvieraille.

Majoitus

Hotelli Tammer

Huomioi viimeinen ilmoittautumisajankohta

saadaksesi kiintiöhintaisen

huoneen

Digikuvat

Näin osallistut digikuvilla

Säännöt

Osallistumisohjeet

 vuosinäyttelyyn 2020

Lue säännöt!

Vedokset

Näin osallistut printeillä ja vedoksilla

Raimo Korpela

Valokuvausseuran puheenjohtaja

Toivotan kaikki SKsL:n jäsenet tervetulleeksi Tampereelle. Kuvien lähettämisen lisäksi nyt on oiva paikka lähteä katsomaan paitsi näyttely niin voimakkaasti kehittyvän Tampereen syke. Lisäksi vieraana saat nauttia Tampereen kaupungin sekä 60 vuotta täyttävän Valokuvausseuran vieraanvaraisuudesta.

Pertti Ylinen

Tuomariston sihteeri, AFIAP, GPU CR1, QPSA.

"Vuosinäyttelyn tuomaristo koostuu kokeneista valokuvaajista sekä ammattilaisista, joilla on pitkäaikainen kokemus valokuvanäyttelyistä tuomareina ja menestyneinä kuvaajina."

Liisa Hanafi-Eweiss

AFIAP, SKsLSM, näyttelyn tuomari ja Valokuvausseuran jäsen.

Liisa on Fotofinlandia finalisti, kokenut kuvaaja, Valokuvausseuran jäsen sekä kuvaamataidon opettaja. Liisalla on mm. väriteoriat ja sommittelu hallussaan ja pitänytkin aiheista monet koulutukset valokuvausseuran jäsenille.

Kari Pietilä

EFIAP, ARPS, SKsLE, näyttelyn tuomari ja Valokuvausseuran jäsen.

Kari on erikoistunut villieläinten ja luonnon kuvaamiseen. Nyt eläkkeelle jäätyään lastenlasten kanssa lisääntynyt ajankäyttö on innostanut myös henkilökuvaukseen.

Krister Löfroth

Ammattivalokuvaaja.
MQEP, SVLM, VEAT, tuomariston ammattikuvaajien näkemystä edustava jäsen. 
Tunnettu fantasiakuvistaan ja huippuluokan kuvankäsittelijänä, josta saanut myös kansainvälistä menestystä. Krister on valittu tuomaristoihin, jotka 

valitsevat eurooppalaisia mestarikuvaajia. 

Jukka Kosonen

SKsLM, AFIAP, HonWPG, Suomen Kameraseurojen Liiton puheenjohtaja ja näyttelyvastaava. Vuosien tuomarointikokemus kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä, joista myös itse saavuttanut useita palkintoja. Kolmena vuonna Saimaan Kameraseuran Vuoden Kuvaaja.

 

Avajaiset

14.3.2020

Tampereen Raatihuoneella

Valokuvausseura
60 vuotta

JUHLAILLALLINEN

Hotelli Tammer

 

Avajaisten luento:

Tunnetta ja Tekniikkaa

Sisältö syntyy kyvystä kokea tunteita ja taidosta välittää ne katsojalle. Ja väline tämän ilmaisun toteuttamiseen on tekninen osaaminen. Niinpä kliininen suorittaminen ei olekaan missään tapauksessa sisällön vastakohta, vaan se on mahdollistaja koko tarinan kertomiselle. Tämän päivän kuvavirrassa vain tunnetta herättävät kuvat jäävät lopulta elämään.

Mestarit

kuviensa takana

Suomen ainoa Mestari-arvonimet saanut pariskunta Mitja Kortepuro SAVM, VEAT ja Krister Löfroth MQEP, SVLM, VEAT esittelevät ajankohtaiset kuvasarjansa tarinoiden kera. 

Kulttuuritalo Laikku klo 16

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2020 Tampereella

 

Tampereen Valokuvausseura ry toimii näyttelyn järjestäjänä ja juhlii samalla 60. toimintavuottaan. Juhlikaa kanssamme ja lähettäkää runsaasti kuvia näyttelyyn sekä tulkaa isolla joukolla katsomaan kehittyvää Tamperetta, joka tavoittelee vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä. Näyttelyn avajaiset ovat kaupungin edustustiloissa Tampereen Raatihuoneella, missä nautimme Tampereen kaupungin tarjoamasta vieraanvaraisuudesta sekä kuulemme mitä Tampereelle kuulu nyt ja tulevaisuudessa. Kulttuuritalo Laikku toimii näyttelytilana Keskustorin toisella laidalla, kivenheiton päässä raatihuoneelta. Samoin kävelymatkan päässä sijaitsee historiallinen Hotelli Tammer, jossa on juhlaillallinen ja pitkämatkalaisten majoitus. Voit ilmoittautua vain avajaisiin (0 €, Tampereen kaupunki tarjoaa) tai avajaisiin ja iltajuhlaan. Illalliskortti iltajuhlaan 49 €. Kaikki kohteet kävelymatkan päässä toisistaan. Kartta=>

 

Vuosinäyttelyssä noudatetaan SKsL:n vuosi-ja teemanäyttelysääntöjä

 

OHJEET NÄYTTELYYN OSALLISTUMISEEN

Kuvien lähetysaika: 1.1.2020 – 31.1.2020 klo 24:00
Osallistumismaksut: Yli 29 vuotiaat 4 € / teos
Nuoret (alle 29 vuotiaat 14.3.2020 asti): 2 €/teos (useamman kuvan kokonaisuus = 1 teos)
SKsL maksaa jokaisesta seurasta kymmenen nuorten sarjoihin osallistuvan kuvaajan kuvien osallistumismaksun. Lähettäkää keskitetty listaus näiden nuorten nimistä sähköpostilla 1.2.2020 mennessä osoitteeseen tvs@valokuvausseura.fi ja otsikoi viesti seuraavasti ”Vuosinäyttely 2020 nuoret osallistujat kameraseuran nimi”. Nuorten osalta, ei kuvamaksua siis tarvitse maksaa, vaan se hoidetaan Liiton taholta suoraan näyttelyn järjestäjälle.

 

OSALLISTUMISMAKSUN MAKSAMINEN (käytä vain yhtä maksutapaa)

Osallistumismaksu tulee suorittaa viimeistään 31.1.2020, suositus on tehdä se heti kun kuvat on lähetetty.

a) Tampereen Valokuvausseura ry pankkitilille (suositus), Nordea FI3115443000112651. Merkitse tilisiirron viestikenttään osallistujan nimi, seura, nuori/aikuinen ja kuvamäärä josta maksu tehty.
b) MobilePay *)

c) Photo Portalin kautta (Paypal)

 

*Uutena vaihtoehtona on suorittaa osallistumismaksu MobilePay maksutavalla. Kuvamaksun maksunumero (puhelinnumero) on 87495. Maksa aina yhden kuvaajan maksut ja kirjoita maksun kommenttikenttään: Kuvaajan nimi ja seura. Lue lisää MobilePaystä ja ota se käyttöön=>  

TEOSTEN NIMEÄMINEN
Sekä vedokset että kuvatiedostot on nimettävä siten, että nimestä voi yksilöidä teoksen. Kuvakokonaisuudet tulee nimetä siten, että ne voi selkeästi tunnistaa kuuluvaksi samaan kokonaisuuteen (esim. Kuvan nimi 1/5 Kuvan nimi 2/5, jne....).

KUVATIEDOSTOJEN LÄHETTÄMINEN

Kuvatiedostot toimitetaan Photoportalin kautta. Portaali on englanninkielinen, mutta linkin takaa löytyy Photoportalin käyttöohje suomeksi Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja lyhimmän enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Ennen latauksen aloittamista tarkasta omien tietojesi oikeellisuus; nimi, osoite, sähköpostiosoite, seuran nimi, arvonimet ja muuta tarvittaessa. Muista tallentaa lopuksi!

Kuvatiedostot toimitetaan Photoportalin kautta

SARJAJAOT

B1 Värilliset digitaaliset kuvat (myös 2-4 kuvan kokonaisuudet)
B2 Mustavalkoiset digitaaliset kuvat (myös 2-4 kuvan kokonaisuudet)
C2 Digitaaliset kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

Nuoret, mikäli olet alle 29 vuotias 14.3.2020 asti, niin valitse sarjaksi tämä

Huomioi kuvien nimeäminen kuten yllä on kerrottu.

Mikäli Photoportalin käyttö on jostain syystä mahdotonta ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 040 031 7314.

 

 

VEDOSTEN LÄHETTÄMINEN

Vedokset on lähetettävä viimeistään: 31.1.2020 mennessä osoitteeseen (postileiman päivä):
Tampereen Valokuvausseura ry c/o Raimo Korpela, Kalkunvuorenkatu 7 A 2, 33330 Tampere. Merkitse pakettiin myös vastaanottajan puhelinnumero 0400 767 000.

 

SARJAJAOT (myös Photoportalissa):

A1 Ripustettavat värikuvat (myös 2-4 kuvan kokonaisuudet)
A2 Ripustettavat mustavalkokuvat /myös 2-4 kuvan kokonaisuudet)
C1 Ripustettavat kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

Huomioi kuvien nimeäminen kuten kohdassa "kuvatiedostojen nimeäminen" on kerrottu.

KUVIEN MITAT

Sarjoihin A1 ja A2 osallistuvat yksittäiset vedokset, joiden koko on enintään 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, ja suurin sallittu paksuus 5 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. C1-sarjassa kuvakoot kuten A1 ja A2. Kuviin voi tehdä kehykset myös kuvankäsittelyssä kuitenkin niin, että yksittäisen vedoksen kokonaismitat ovat 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm.

KUVAMERKINNÄT JA POSTITUKSESSA HUOMIOITAVAA

Merkitse ripustettavan kuvan taakse vasempaan yläkulmaan kuvan ja kuvaajan nimi, kuvaajan arvonimet ja seuran nimi. Kuvaluetteloa ei tarvitse täyttää koska sen tiedot saamme Photoportaliin kautta, mutta lähetykseen on liitettävä mielellään portaalista otettu kuvakaappaus ladatuista kuvista. Muista myös merkitä lähettäjän palautusosoite kuvapakettiin.

LATAA VEDOKSIEN DIGIVERSIOT PORTAALIIN

Lataa vedosten digiversiot Photoportaliin. Kuvan vaakasivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja lyhimmän enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. VARMISTA, ETTÄ KÄYTÄT SAMAA NIMEÄ KUVATIEDOSTOSSA, KUIN MIKÄ ON MERKITTY VEDOKSEN TAAKSE. Ennen latauksen aloittamista tarkista omien tietojesi oikeellisuus; nimi, osoite, sähköpostiosoite, seuran nimi, arvonimet ja muuta tarvittaessa.

Kuvatiedostot toimitetaan Photoportalin kautta.

SEUROJEN YHTEISLÄHETYKSISSÄ HUOMIOITAVAA

Seurojen tehdessä yhteislähetyksiä on tärkeää, että käytetään osallistujien henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita ja nimiä, koska tulokset lähetetään näihin sähköpostiosoitteisiin ja henkilöt tunnistetaan sähköpostiosoitteen avulla. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä circuit@finlandcircuit.fi tai soita Eero Kukkonen 0400317314.

 

AVAJAISVIIKONLOPUN OHJELMA

Lauantai 14.3.2020
klo 13.00 Vuosinäyttelyn avajaiset
Osoite: Tampereen Raatihuone, Keskustori 10, Tampere (katso kartasta pysäköintisuositus)

  • Tampereen kaupungin, liiton ja järjestävän seuran tervehdykset

  • Valintaraadin tervehdys

  • Vuosinäyttelyn kunniamainintojen ja kunniakirjojen jako

  • SKsL ansiomerkkien jakaminen

  • Tutustuminen Tampereen Raatihuoneeseen

  • Cocktails

Klo 15.00 Tutustuminen näyttelyyn Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere
Klo 16.00-17:30 ”Tunnetta ja Tekniikkaa” Valokuvaajamestarit Mitja Kortepuro ja Krister Löfroth
Klo 18.00 Laikku ja näyttely sulkeutuu
Klo 19:30 Juhlaillallinen, yksityistilaisuus Tampereen Valokuvausseura 60 vuotta, Pukeutumiskoodi: Juhlava ja siisti asu (smart casual).

SUNNUNTAI 15.3.2020

klo 9.00        SKsL tiedottaa Radisson Blu Grand Hotel Tammer, kokoustila
klo 9.45        Valtakirjojen tarkastus
klo 10.00      SKsL:n kevätkokous Hotelli Tammer

 

MAJOITTUMINEN JA JUHLAILLALLINEN

Majoitus ja juhlaillallinen sekä sunnuntain SksL:n vuosikokous: Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Huonevaraukset 020 1234 630, reservations.finland@radissonblu.com, tai verkkosivujen kautta tästä=> Mainitse varatessasi vuosinäyttelyn kiintiöstä, joka on voimassa 15.2.2020 klo 20 saakka.
Huoneiden tarjoushinnat vaihtelevat yhden hengen Standard-luokan huone 128 eurosta - Kahden hengen Superior-luokan huoneeseen 168 euroa/huone/yö.

ILLALLISKORTTI

Illallisvaraukset seuran sähköpostiin: tvs@valokuvausseura.fi, otsikoi viesti "Vuosinäyttelyn illallinen". Maksu seuran tilille Nordea FI3115443000112651 tai MobilePay maksunumero 22193. Merkitse tilisiirron viestikenttään osallistujan nimi ja seura. Maksaessasi MobilePayllä, maksa kunkin osallistujan illalliskortti erikseen ja kirjoita maksun kommenttikenttään osallistujan nimi ja seura.

Ilmoittautuminen illalliselle ja illalliskortin maksu 28.2.2020. mennessä. Huom. paikkoja on rajallisesti.

Illallisen hinta on 49 €/henkilö.

 

ITALIA-BUFFET

Alkuruoka

Limoncellolla graavattua lohta, raputerriiniä ja jokirapuja.

Parmankinkkua ja melonia. Buffalomozzarellaa ja tomaatti-basilikasalaattia. Rigatone-pastaa, paahdettuja kasviksia ja gorgonzolaa. Katkarapu-voipapusalaattia. Linssi-granaattiomenasalaattia. Rosmariinipaahdettuja oliiveja. Romaine-salaattia, parmesania ja krutonkeja. Tammerin focacciaa ja porkkanapestoa. 

Pääruoat

Kotimaista pariloitua kananpoikaa ja fenkoli-tomaattikastiketta
Pistaasikuorrutettua merilohta
Molemmat pääruoat tarjoillaan sitruuna-rucolaperunoiden ja lämpimän kasvissalaatin kera.

Jälkiruoka
Juhlakakkua ja kermavaahtoa, tuoreita hedelmiä ja makeisia

Erikoisruokavalio

Kerrothan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.