top of page

Jäsentapaamiset

Tapaamme kevät- ja syyslukukaudella Hatanpään koulun luokassa, Haapakuja 2, keskiviikkoisin klo 18. Koulun aulassa on iltavalvoja, joka ohjaa sinut luokkaan. Joskus tapaamiset voivat olla jossakin muualla, mutta tiedotamme jäsenille siitä ajoissa. Toinen tapaamispaikkamme on Lielahden kartanolla. Keskiviikkojen koulutukset ovat tarkoitettu ainoastaan jäsenilleKesäaikana ei ole säännöllisiä viikkotapaamisia, mutta esimerkiksi laku-lauantaikuvaajat järjestävät ohjelmaa. 

Viikkotapaamiset ovat keskiviikkoisin Hatanpään koululla. Uutena jäsenenä on helppo tulla mukaan, vaikka ei vielä tuntisikaan ketään. Tapaamissa käy yleensä 20-40 henkilöä aiheesta riippuen. Voit napata vaikkapa vieruskaveria hihasta tai ilmoittaudu alkuun olevasi uusi jäsen. 

Tapaamme pääsääntöisesti Hataanpäällä ja poikkeuksista kerrotaan viikoittain sähköpostilla lähetettävässä jäseninfossa. Kurkkaa roskapostikansioon, mikäli viestejä ei tule. Muista itse päivittää jäsenrekisteriin sähköpostiosoitteesi oikeaksi, mikäli se vaihtuu. Jos et pääse jäsentapaamisiin paikalle, niin usein tarjotaan myös live-yhteys. Pääosin tapahtumia ja koulutuksia ei tallenneta, joten tule paikalle tai ole linjoilla. Ota etäosallistumista varten Teams-ohjelma käyttöön alla olevan ohjeen mukaan. 

Osallistut tapahtumiin luonnollisesti oman työ- ja perhetilanteen mukaan.
Seuraa jäseninfoja ja verkkosivujamme. Lataa oheinen viikko-ohjelma ja merkitse siitä kalenteriisi sellaiset tapahtumat, joissa haluat ehdottomasti olla mukana. Viikko-ohjelmaan voi tulla muutoksia ja kauden edetessä viikottaiset tapahtumat on hyvä katsoa seuran etusivun tapahtumaluettelosta, johon mahdolliset muutokset tulevat. Muutoksista kerrotaan myös viikoittaisissa jäseninfoissa.

Keskiviikkojen jäsentapaamisten aiheet koostuvat erilaisista syventävistä valaisun, digikuvauksen ja kuvankäsittelyn koulutuksista sekä workshopeista. Lisäksi puhutaan tekniikasta tai vaikkapa sommittelusta. Tämän päälle tulevat viikonloppu- ja ammattailaiskurssit.

Liity seuran some-ryhmiin ja keskustele tai seuraa muiden keskustelua. Valokuvausseuran yleisten Insta- ja Facebooktilien lisäksi on Facebookissa jäsenille tarkoitettuja suljettuja ryhmiä. Telegram-palvelussa on jäsenten suljettu viestiryhmä, jossa on helppo kysyä neuvoa muilta tai jakaa ja kommentoida kuvia. Näistä lisätietoja saat alla olevista pdf-dokumenteista.

Lähde lauantaikuvaajien matkassa kuvaamaan. Tavallisesti kokoonnutaan kuun ensimmäisenä lauantaina jonkin teeman ympärille tekemään sitä mukavinta puuhaa eli valokuvaamaan. Lue lisää laku-lauantaikuvaajien sivulta.

Jäsentapaamiset kuuluvat jäsenmaksuun. Ammattikouluttajat ovat kalliita ja siksi niistä saatetaan periä pieni osallistumismaksu. Ammattilaisten vetämät viikonloppukurssit ovat kaikkein suosituimpia ja kun saat tiedotteen uusista kursseista, kannattaa niihin ilmoittautua pikaisesti.


Suosittelemme kaikille jäsenillemme valokuvauksen peruskurssia ja sen jälkeen Lightroom-viikonloppukursseja.
Peruskurssi antaa sinulle ymmärryksen omaan kamerasi käyttöohjeeseen ja mitkä asiat kamerassa vaikuttavat kuvaan.

Digikuvaajalla on oikeastaan pakko olla jokin ohjelma, jolla nopeasti kasvavaa kuvamäärää voi hallita. Myös tietokoneella tehtävä kuvan perussäätäminen on tärkeä asia. Lightroom-kursseilla opit mitä sinun on tehtävä kuvillesi kuvaamisen jälkeen. Adoben valokuvaajalle tarkoitettu jäsenyys maksaa vain n. 13 €/kk ja se sisältää myös Photoshopin.  Koulutamme kursseilla Lightroom Classic versiota. Studiokuvaamisen ja valaisemisen opettelusta on myös tullut suosittua. Lisätietoja valokuvauskursseista löydät verkkosivujen Valokuvauskurssit -välilehdeltä.

Seuramme jäsenillä on valtavasti osaamista, tietoa ja eri kameramerkkien käyttäjiä. Tulemalla tapaamisiin, voit kysyä muilta jäseniltä neuvoa esimerkiksi ongelmatilanteissa. Seuran konkarit toimivat usein myös kouluttajina ja jos sinulla on mielestäsi annettavaa muille, ota yhteys puheenjohtajaan.


Jäseniä ei ole vakuutettu seuran puolesta. Kehotamme sinua huolehtimaan omasta vapaa-ajan vakuutusturvasta sekä määrittelemään kotivakuutukseen mahdollisesti tarvittavan lisäturvan, joka vastaa oman kaluston arvoa ja ikää.

Sivun alapalkista löytyy seuran säännöt sekä rekisteriseloste.

Syksy 2023

viikko-ohjelma

Ota jäsenyys haltuun

Telegram käyttöönotto

Teams-yhteyden
käyttöönotto

PART_1536164220561 kopio.jpg

Miten saat jäsenyydestä enemmän irti?

Seuravaatteet

TUTUSTU JA TILAA VALOKUVAUSSEURAN TAKKI TAI LIPPIS
Vaatteet ulkoiluun, vapaa-aikaan ja valokuvaamiseen. 

20220518-_57A1522.jpg

TILAA SEURAN KÄYNTIKORTTI

Miksi?
Paitsi että käyntikortti toimii omien henkilökohtaisten yhteystietojen jakajana, niin niitä on hyvä olla kamerarepussa kuvaustilanteita varten
 kun otat kuvan tuntemattomasta henkilöstä ja kysyt kuvauslupaa. Antamalla hänelle käyntikorttisi luot luottamusta ja kerrot fiksusti kuka kuvan otti. Kortin voi antaa mallille tai tutulle myöhempää yhteydenottoa ajatellen sekä ottamiesi kuvien jakamista varten.

 

Tilaa seuran käyntikortti omilla yhteystiedoilla. Hinta tällä hetkellä n. 30 € / 100 kpl tai 33 € / 250 kpl + postikulut.

 

Käytikortin voi tilata omalla kääntöpuolella mallin mukaan tai jättää sen tyhjäksi.
Tee halutessasi kääntöpuolta varten Photoshopissa valmis kuva kooltaan 85x55 mm. Jätä reunoihin 6 mm tyhjää tilaa leikkuuvaraksi. Kääntöpuolen lisähinta 8-12 €.

Katso alla olevasta kortista mallia ja lähetä vastaavat haluamasi yhteystiedot Raimolle. Kaikkiin osiin ei tekstiä tarvitse laittaa, hyvin riittää vain nimi, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

Raimo tilaa kortit ja lähettää sinulle maksutiedot. Kerro kotiosoitteesi ja kortit tulevat suoraan lähipostiisi.

JÄSENTAPAAMISTEN KUVIA

bottom of page