Jäsentapaamiset

Tapaamme kevät- ja syyslukukaudella Hatanpään koulun luokassa, Haapakuja 2, keskiviikkoisin klo 18. Koulun aulassa on iltavalvoja, joka ohjaa sinut luokkaan. Joskus tapaamiset voivat olla jossakin muualla, mutta tiedotamme jäsenille siitä ajoissa. Toinen tapaamispaikkamme on Lielahden kartanolla. Keskiviikkojen koulutukset ovat tarkoitettu ainoastaan jäsenilleKesäaikana ei ole säännöllisiä viikkotapaamisia, mutta esimerkiksi laku-lauantaikuvaajat järjestävät ohjelmaa. 

Ota Teams-ohjelma käyttöön alla olevan ohjeen mukaan ja pääset mukaan kaikkiin jäsentapaamisiin ja koulutuksiin, koska esityksiä pidetään myös verkossa Teams -etäkokouksena. Käyttö on helppoa, kerran suoritetun ohjelman lataamisen jälkeen klikkaat vain sähköpostissa saamaasi osallistumislinkkiä ja olet mukana.

Mikäli et ehdi mukaan paikan päälle, voit osallistua etäyhteydellä. Useimmista jäsentapaamisistä tarjotaan live-yhteys, mutta tallenne on tarjolla vain maksullisista koulutuksista tai vierailijoiden esityksistä.

Osallistut tapahtumiin luonnollisesti oman työ- ja perhetilanteen mukaan.
Seuraa jäseninfoja ja verkkosivujamme. Lataa oheinen viikko-ohjelma ja merkitse siitä kalenteriisi sellaiset tapahtumat, joissa haluat ehdottomasti olla mukana.

Keskiviikkojen jäsentapaamisten aiheet koostuvat erilaisista syventävistä valaisun, digikuvauksen ja kuvankäsittelyn koulutuksista sekä workshopeista. Lisäksi puhutaan tekniikasta tai vaikkapa sommittelusta. Tämän päälle tulevat viikonloppu- ja ammattailaiskurssit.

Liity seuran some-ryhmiin ja keskustele tai seuraa muiden keskustelua. Valokuvausseuran yleisten Insta- ja Facebooktilien lisäksi on jäsenille tarkoitettuja suljettuja ryhmiä Facebookin yleinen ja näyttelyihin keskittyvät ryhmät sekä suljettu ryhmä Telegram -palvelussa. Telegramissa on helppo kysyä neuvoa muilta tai jakaa ja kommentoida kuvia. Näistä lisätietoja saat alla olevista pdf-dokumenteista.

Lähde lauantaikuvaajien mukaan. Tavallisesti kokoonnutaan kuun ensimmäisenä lauantaina jonkin teeman ympärille tekemään sitä mukavinta puuhaa eli valokuvaamaan. Lue lisää laku-lauantaikuvaajien sivulta.

Jäsentapaamiset kuuluvat jäsenmaksuun. Ammattikouluttajat maksavat ja siksi niistä saatetaan periä pieni osallistumismaksu. Ammattilaisten vetämät viikonloppukurssit ovat kaikkein suosituimpia ja kun saat tiedotteen uusista kursseista, kannattaa niihin ilmoittautua pikaisesti.


Suosittelemme kaikille jäsenillemme valokuvauksen peruskurssia ja sen jälkeen Lightroom-viikonloppukursseja. Peruskurssi antaa sinulle ymmärryksen omaan kamerasi käyttöohjeeseen ja mitkä asiat kamerassa vaikuttavat kuvaan.

Digikuvaajalla on oikeastaan pakko olla jokin ohjelma, jolla nopeasti kasvavaa kuvamäärää voi hallita. Myös tietokoneella tehtävä kuvan perussäätäminen on tärkeä asia. Lightroom-kursseilla opit mitä sinun on tehtävä kuvillesi kuvaamisen jälkeen. Adoben valokuvaajalle tarkoitettu jäsenyys maksavat vain reilu 12 €/kk ja se sisältää myös Photoshopin.  Koulutamme kursseilla Lightroom Classic versiota. Lisätietoja valokuvauskursseista löydät
Valokuvauskurssit -välilehdeltä.

Seuramme jäsenillä on valtavasti osaamista, tietoa ja eri kameramerkkien käyttäjiä. Muilta jäseniltä voit kysyä neuvoa esimerkiksi ongelmatilanteissa. Seuran konkarit toimivat usein myös kouluttajina ja jos sinulla on mielestäsi annettavaa muille, ota yhteys puheenjohtajaan.

TVS:n koronaohjeet=>

Liity jäseneksi=>

 

Syksy 2022

viikko-ohjelma

Ota jäsenyys haltuun

Telegram käyttöönotto

Teams-yhteyden
käyttöönotto

PART_1536164220561 kopio.jpg

Miten saat jäsenyydestä eniten irti?

TILAA VALOKUVAUSSEURAN TAKKI JA LIPPIS lisätietoja=>

 

TILAASEURAN KÄYNTIKORTTI

 

Tilaa seuran käyntikortti omilla yhteystiedoilla. Hinta tällä hetkellä n. 30 € / 100 kpl tai 33 € / 250 kpl + postikulut.

 

Käytikortin voi tilata omalla kääntöpuolella mallin mukaan tai jättää sen tyhjäksi. Tee kääntöpuolta varten Photoshopissa valmis kuva kooltaan 85x55 mm. Lisähinta 8-12 €.

Lähetä korttia varten haluamasi yhteystiedot  Raimolle.

Käyntikortteja on hyvä olla kamerarepussa. Sen antaminen kertoo paitsi yhteystietosi, myös valokuvausharrastuksestasi. 
Erityisesti kun otat kuvan tuntemattomasta henkilöstä ja kysyt kuvauslupaa, luot luottamusta antamalla käyntikorttisi hänelle ja näyttämällä kuka kuvan otti. Kortin voi antaa mallille ja tutulle myöhempää yhteydenottoa varten.

JÄSENTAPAAMISTEN KUVIA