top of page
Markku&Jenni_vaaka.jpg

Markku Turunen

Näyttelyssä esillä olevat kolme kuvaa ovat osaa laajempaa temaattista sarjaa, jossa pääteemana on veden äärellä oleva kauhu ja mystiikka. Lopputulos kuitenkin eli prosessin aikana, mikä näkyy myös näyttelyn kuvissa.

Markku Turunen & Jenni Tyynelä

Nämä teemalliset valokuvat ovat syntyneet kahden kaveruksen yhteisestä harrastuksesta, jossa Markku sommittelee kameran takana ja Jenni lumoaa kameran etupuolella. Jennin hauska harrastus kameran etupuolella yhdistää molempien mielenkiinnon kohteet näissä kuvissa näkyvällä tavalla. Yhteisiä kuvia on otettu niin studioilla kuin luonnon helmassakin. Erityisesti naamiaisjuhlat mielikuvituksellisine pukuineen ovat lähellä Jennin sydäntä ja vaikuttaneet kuvien pukuvalintoihin.

Tarinani

Aloitin valokuvausharrastuksen 1990-luvulla perinteisten filmikameroiden aikakautena henkilökuvauksella, mutta siirryin kuvaamaan luontoa ja kaupunkimaisemia käytännön syistä. Palasin äskettäin itselle rakkaan henkilökuvauksen pariin 2020-luvun viimeisimmillä tekniikoilla. Viime aikoina olen kuvannut myös ICM (Intentional Camera Movement) ja ‘In the Round’ tekniikoilla. Hänen erityisalueena on ruoanlaiton ja valokuvauksen yhdistäminen eli 100% itse tehtyjen aterioiden kuvaaminen.

Yhteystiedot

bottom of page