Veera_Ojala.jpg

Veera Ojala

Veera Ojala

(Väitöskirjatutkija – Turun yliopisto)

 

Autiotalot

Tässä näyttelyn kuvasarjassa nämä teemat ovat esillä: voisi ajatella että autiotalot ovat arvaamattomia ja pelottaviakin paikkoja, mutta näitä tummia lohkeilevia pintoja kultaa auringon säteet tai sadeveden kuluttamat ja muotoilemat maalikuviot rappautuneissa seinissä. Vähän niin kuin elämässäkin, molemmat puolet ovat aina läsnä.

​Minulle autiotalot puhuvat ja kertovat tarinoitaan monin tavoin, värein, pinnoin, valoin ja varjoin. Olen tämän sarjan talot käynyt kuvailemassa Berliinissä asuessani, Berliinissä ja Brandenburgissa.

Tarinani

Kamerakännyköiden myötä olen alkanut näpsiä kuvia kaikesta mikä on jollain tavalla osunut omaan silmään ja herättänyt mielenkiinnon. Kamerakännyköissä on se hyvä puoli että puhelin on aina taskussa käden ulottuvilla, ja täten kuvien näppäily tilanteessa kuin tilanteessa on helppoa.

 

Kuvaus on omalle itselle iloa tuottava tapa muotoilla tuntemuksia ja näkemyksiä, palasia kulloisestakin hetkestä. Teemoja minulla on monenlaisia; valot ja varjot, tummat vähän selittämättömät maisemat ja tunnelmat ja näennäisen karusta ja kolkosta kauniiden yksityiskohtien löytäminen.

Yhteystiedot

Veera Ojala
044 340 0086.