Ari Jaaksi.png

Aki Jaaksi

Olen tamperelainen valokuvaaja, yritysjohtaja, dosentti ja hallitusammattilainen. Kuvaan pääasiassa perinteistä mustavalkoista valokuvaa, maisemaa, katukuvausta ja muotokuvausta. Samaan aikaan Tampere Photo Festivalin kanssa minulla on toinen, muotokuviin keskittyvä näyttely Pohjanmaan Valokuvakeskuksessa, Lapualla. 

Hämeenkatu

Kuvasarja:

Hämeenkatu, Tampere.

 

Hämeenkatu on Tampereen pääkatu. Historiansa aikana se on kokenut monia muutoksia. Pääkaduksi se nousi vuoden 1865 Tampereen palon jälkeen. Tällöin katu levennettiin kolmeenkymmeneen metriin estämään mahdollisen uuden palon leviäminen. Samalla Kauppakatu menetti pääkadun asemansa Hämeenkadulle. 

 

Viimeisten vuosina aikana Hämeenkatu on jälleen muuttunut merkittävästi. Se on pikku hiljaa muutettu joukkoliikenneväyläksi, ja on läpikäynyt melko perusteellisen kunnostuksen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä on Hämeenkadun seuraava vaihe. 

 

Oma suosikkinäkymäni Hämeenkadulla on kohti rautatieasemaa. Siinä on jotain karismaattista ja sen perspektiivi on kuin suuremmastakin kaupungista. Tämä kuvasarja esittelee suosikkinäkymääni parin viime vuoden ajalta. 

Yhteystiedot

Aki Jaaksi
Tampere