Hannele Räty.png

Hannele Räty

" Neljät kädet, neljän vahvan naisen elämä, neljä erilaista tarinaa."

 

Kuvat on otettu hoitokodin asukkaista heidän kertoessaan minulle elämästään. Kertoessaan minulle mitä kaikkea näillä käsillä on tehty elämän aikana.

Näiden käsien omistajat ovat eläneet pitkän elämän. Vaikka elämä on koitellut heitä, ajoittain erittäin rankastikin, niin kaikista heistä paistoi läpi kiitollisuus elämään ja siihen mitä elämä on tullessaan tuonut! Suomalainen sisu ja periksiantamattomuus yhdistävänä tekijänä.

Nämä kädet ovat olleet osallisina rakentamassa Suomea sodan jälkeen ja nyt on meidän aikamme antaa heille aikaa, kuunnella heidän tarinoitaan ja antaa heille heidän ansaitsemansa vanhuus -annetaan heille yhdessä arvokas vanhuus!

Tarinani

Koulutukseltani olen sosionomi sekä lähihoitaja ja työurani olen tehnyt pitkälti ikäihmisten parissa. Reilu vuosi sitten eteeni tuli tilanne, joka pysäytti ja laittoi miettimään mitä minä oikeasti haluan elämältäni. Pysähtyminen auttoi tätä pitkäaikaista unelmaani eteenpäin…
 

Valokuvaaminen on ollut minulle rakas harrastus jo vuosia. Olen kuvannut paljon ja kameran kanssa liikkuessani koen, että eteeni avautuu uusi maailma. Valokuvaus on muutakin kuin pelkän valokuvan ottamista, se on kohtaamista, näkemistä ja aitoa vuorovaikutusta.
 

Valokuvat ovat toimineet minulla myös apuna itsetutkiskelussa ja ajatusten selvittämisessä. Valokuvat antavat voimaa ja muistuttavat, miten paljon kaunista ja hyvää ympärilläni onkaan. Valokuvat ovat avanneet minussa solmuja ja saaneet uskomaan, että kuvissa on voimaa!
 

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet olivat pitkään olleet haaveissani, ja pysähtymiseni aikana minulla oli aikaa miettiä asioita. Tuolloin hakeuduin opiskelemaan voimauttavan valokuvan ammatillisia perusteita ja nämä opinnot auttoivat minua katsomaan itseäni ja toisia lempeämmin ja armollisemmin sekä kuuntelemaan ja kuulemaan vieläkin herkemmin. Pikkuhiljaa unelmastani tuli todellinen ja tämä unelma sai nimen Voimaa kuvista.

Yhteystiedot

Hannele Räty