Paula Pasanen.png

Paula Pasanen

LÄHTÖ

 

Kuvasarjassa Lähtö kuulostellaan tyhjän talon narisevia ja vinoon löystyneitä muistoja.
 

"Vuodet repsottavat toistensa alta. Nuorena kirjoitin niihin nimeni – ja Fuck you ihan kaikki. Ovensuussa lehahtaa löystynyt muisto, saranat hiertävät sen auki. Isän tuhka pakkautuu polvitaipeisiini, kutittaa perhanasti, karistelen eilistä itsestäni. Verhot laskostuvat laudoiksi, minä kävelen puutarhan puhki."

Tarinani

Olen harrastanut valokuvausta vasta kaksi vuotta. Noihin aikoihin muutin Jyväskylästä Tampereelle, ja kotikaupungin, työpaikan sekä kodin vaihtuessa taisin kokea jonkinlaista eksymistä, joka kenties johti haluun luoda ja hallita omaa visuaalista ympäristöä valokuvauksen avulla. Valokuvaus on antanut mahdollisuuden nähdä tarkemmin asioita, jotka ovat aina olleet olemassa, sekä mahdollisuuden luoda kokonaan uusia näkymiä.

 

Tällä hetkellä opiskelen päätyöni ohella Tampereen kesäyliopiston/Lapin yliopiston valokuvauksen perusopintoja. Lisäksi olen hankkinut oppia ja innoitusta Tampereen valokuvausseurasta sekä useilta lyhytkursseilta.

Lähtö-teoksesta kiitokset puolisolleni Petri Pentikäiselle, joka on jaksanut intoiluani uuden harrastuksen parissa ja lähtenyt luovasti ja kärsivällisesti mukaan moniin kuvaustilanteisiin, ja sitä kautta mahdollistanut erilaisia kokeiluja ja uuden oppimista.

Yhteystiedot

Paula Pasanen
Tampere